طرز پاک نمودن سیرابی

سیرابی یکی از ارزان ترین قسمت های هست که بسیـار خوشمزه هست اما حتما طرز پاک نمودن سیرابی را بلد باشید که تا در هنگام تمـیز سیرابی دچار مشکل نشوید. چگونه پرز سیرابی را پاک کنیم به منظور پاک نمودن سیرابی ابتدا یک چاقوی تیز تهیـه کنید. چگونه پرز سیرابی را پاک کنیم سیرابی یـا شکمبه، چگونه پرز سیرابی را پاک کنیم نخستین بخش از معده نشخوارکنندگان هست که گنجایش آن یک هفتم وزن بدن آنـهاست. معده نشخوارکنندگان از چهار قسمت سیرابی، نگاری، شیردان و هزارلا تشکیل شده هست و درون این مـیان سیرابی نود درصد از حجم معده را تشکیل مـی‌دهد. ابتدای سیرابی بـه لوله مری متصل هست و از آن بعد نگاری، هزارلا و بالاخره شیردان قرار دارند.
سیرابی درون واقع محل تخمـیر غذای جویده شده توسط دام بوده کـه حاوی مـیلیـارد‌ها باکتری هست و درون ایران و بعضی از کشور‌های دیگر، جزء موارد خوراکی محسوب شده و به روش‌های خاص هر منطقه طبخ و خورده مـی‌شود.

رنگ سیرابی قبل از تمـیز سیرابی ممکن هست زرد یـا سبز مایل بـه خاکستری یـا قهوه‌ای باشد کـه مربوط بـه غذای دام است. رنگ سیرابی دامـی کـه از علوفه سبز استفاده کرده، سبزتر و تیره‌تر از دامـی هست که از جو استفاده کرده است. سیرابی پاک نشده دارای بوی نامطبوع و ناخوشایندی بوده، بـه همـین دلیل مصرف آن به منظور انسان نامناسب هست و به منظور تهیـه خوراک انسان از آن، حتما کاملا شسته و با دقت و صرف حوصله فراوان تمـیز گردد.

نحوه پاک نمودن سیرابی

پاک سیرابی بـه این شکل حتما با کمک دو نفر انجام شود و به تنـهایی غیر ممکن است، بنابراین ابتدا یک همراه مناسب انتخاب کنید.
سپس آب را درون یک قابلمـه نسبتا بزرگ کـه سیرابی درون آن جا شود، بـه جوش آورید.
قسمت هزارلا و شیردان را از سیرابی جدا کنید.
سیرابی را با یک قیچی یـا چاقوی تیز برش بزنید که تا از حالت کیسه‌ای خارج شده و مانند یک پوسته ی صاف شود. به منظور اینکه راحت‌تر تمـیز شود آن را بـه ۴-۳ تکه تقسیم کنید.
وقتی آب بـه جوش آمد، آن را از روی حرارت برداشته و یکی از تکه‌های سیرابی را بـه مدت چند ثانیـه درون آن قرار دهید و بلافاصله از ش خارج کنید.
دو طرف سیرابی را با دست محکم نگه داشته و بکشید که تا سطح آن صاف شود، سپس با چاقو روی سیرابی را بخراشید که تا پرز‌های زرد رنگ روی آن جدا شوند و رنگ آن سفید مایل بـه صورتی روشن شود.
اگر همـه پرز‌ها جدا نشد، دوباره درون ش انداخته و مراحل قبلی را تکرار کنید که تا کاملا تمـیز شود.
تمـیز سیرابی هر تکه، آن را کنار گذاشته، مشغول تمـیز سیرابی تکه بعدی شوید و مراحل فوق را به منظور سایر تکه‌های سیرابی نیز انجام دهید.
اگر آب سرد شده بود دوباره آن را گرم کنید، زیرا درون غیر اینصورت پرز‌ها بـه راحتی جدا نمـی‌شوند.
تمـیز سیرابی هزارلا هم بـه همـین صورت عمل کنید، یعنی درون ش فرو کرده و سپس بین لایـه‌ها را یکی یکی با دست تمـیز کنید.

روش پاک نمودن سیرابی

نکته به منظور پاک نمودن سیرابی : چگونه پرز سیرابی را پاک کنیم اگر سیرابی زیـاد درون آب داغ بماند، پخته شده و دیگر قابل تمـیز سیرابی نیست، بنابراین درون حد چند ثانیـه کافی است.

پس از تمـیز سیرابی لایـه رویی سیرابی نوبت بـه تمـیز سیرابی لایـه داخلی آن مـی‌رسد. به منظور این منظور:

برای پاک نمودن سیرابی ابتدا اگر جسم خارجی بـه لایـه داخلی سیرابی چسبیده با یک چاقو از آن جدا کنید.
طرز پاک نمودن سیرابی شیر آب سرد را خیلی کم باز کنید و هر تکه از سیرابی را زیر آب سرد بشویید، که تا کاملا تمـیز شود و ظاهری شبیـه بـه یک حوله سفید پیدا کند.
برای پاک نمودن سیرابی و شستن هزارلا هم، لایـه‌ها را یکی یکی زیر آب باز کرده و با حوصله دست بکشید که تا کاملا تمـیز شود.
پاک نمودن سیرابی و شیردان هم کـه دارای چین‌های زیـادی هست و روی سطح آن را ماده لزجی پوشانده و لیز است، نیـازی بـه خراشیدن با چاقو ندارد و فقط حتما زیر آب سرد، خوب شسته شود. با شستن این قسمت، لزجی روی سطح آن از بین نمـی‌رود و فقط اگر ماده خارجی بـه آن چسبیده باشد جدا مـی‌شود.
پس از  شستن و پاک نمودن سیرابی ، آن را بـه تکه‌های کوچک‌تر برش بزنید که تا برای پختن آماده شود.

بهترین روش تمـیز سیرابی

سیرابی را حتما از محل مطمئنی تهیـه کنید کـه تازه باشد و به راحتی تمـیز شود.
اگر سیرابی را با دقت و حوصله تمـیز کنید و پرز‌های آن را کاملا جدا کنید بوی نامطبوع آن درون هنگام پخت که تا حدود زیـادی کم مـی‌شود.
هنگام پختن سیرابی بهتر هست به ازای یک عدد سیرابی متوسط، ۱ پیمانـه نخود کـه از قبل خیس کرده‌اید بـه آن اضافه کنید که تا بوی نامطبوع آن گرفته شود.
برای پختن سیرابی بهتر هست ابتدا یک عدد پیـاز بزرگ را تفت دهید که تا رنگ آن تغییر کند، سپس قطعات سیرابی را بـه آن اضافه کرده و با پیـاز تفت دهید، درون اینصورت بوی آن که تا حد زیـادی کم مـی‌شود.
افزودن مقداری آبلیموی تازه بعد از پایـان پخت، کمک زیـادی درون کاهش بوی این غذا مـی کند.

آموزش پاک نمودن سیرابی و شکمبه

بنا بـه گفته متخصصان تغذیـه، مصرف سه که تا چهار بار سیرابی درون ماه بـه همراه نان درون وعده ناهار یـا عصرانـه محدودیتی ندارد. ارزش تغذیـه‌ای و خواص سیرابی از نظر چربی و ریزمغذی‌ها، با گوشت کمـی متفاوت است. پروتئین آن تقریبا مشابه گوشت قرمز و مرغ است، ولی درون مقایسه با گوشت و کالری و چربی کمتری دارد و تا حدودی مشابه انواع گوشت کم‌چرب درون نظر گرفته مـی‌شود. جدول ارزش تغذیـه‌ای 100 گرم سیرابی درون زیر ارائه شده است:

ارزش غذایی 100 گرم سیرابی
مـیزان انرژی 85 کیلوکالری
چربی 3.69 گرم
پروتئین 12.07 گرم
ویتامـین B2 0.64 مـیلی گرم
ویتامـین B3 0.881 مـیلی گرم
ویتامـین B5 0.1 مـیلی گرم
ویتامـین B6 0.014 مـیلی گرم
ویتامـین B9 5 مـیکرو گرم
ویتامـین B12
1.39 مـیکروگرم
ویتامـین E 0.09 مـیلی گرم
کلسیم 69 مـیلی گرم
آهن 0.59 مـیلی گرم
روی 1.42 مـیلی گرم
منگنز 0.85 مـیلی گرم
سدیم 79 مـیلی گرم
پتاسیم 67 مـیلی گرم
فسفر 64 مـیلی گرم
منیزیم 13 مـیلی گرم

پاک نمودن سیرابی کار تقریبا مشکلی هست و شما بعد از چند بار تمرین مـی توانید مثل قصاب ها نسبت بـه پاک نمودن سیرابی اقدام کنید. طرز پاک نمودن سیرابی را درون بالا یـاد گرفتید امـیدواریم این آموزش پاک نمودن سیرابی مورد توجه شما قرار گرفته باشد.




[طرز پاک نمودن سیرابی | بهترین روش تمـیز سیرابی چگونه پرز سیرابی را پاک کنیم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 21 Jul 2018 03:43:00 +0000